Moldavija uvodi hemijsku kastraciju pedofila

Moldavski parlament je danas većinom glasova legalizovao hemijsku kastraciju osuđenih pedofila i nekih silovatelja, objašnjavajući taj korak činjenicom da ova siromašna zemlja privlači pedofile sa Zapada.
Moldavski parlament je danas većinom glasova legalizovao hemijsku kastraciju osuđenih pedofila i nekih silovatelja, objašnjavajući taj korak činjenicom da ova siromašna zemlja privlači pedofile sa Zapada.

Novi zakon, koji će stupiti na snagu 1. jula ove godine, predviđa da se svaki osuđeni pedofil hemijski kastrira, dok će odluku da li to učiniti i sa onima koji izvrše silovanje donositi sudovi od slučaja do slučaja.

Zakon se odnosi i na strane državljane. Poslednjih meseci moldavska javnost je uzburkana brojnim slučajevima pedofilije, čiji su počinioci Amerikanci ili građani zapadnoevropskih zemalja.

Hemijsko kastriranje se sastoji u ubrizgavanju svaka tri meseca hormona koji suzbijaju testosteron, čime se umanjuje seksualna želja i plodnost muškarca.

  • 07.03.2012 06:32
    Ako je problem na nivou mozga, a ne samo hormona, možda pomogne. Ali ako oni i dalje imaju nagon, a ne mogu šta to vredi. Opet će napadati.
    Uvesti doživotnu kaznu, i lečiti.
  • 06.03.2012 20:43
    Ma za njih je kastracija satatatarom!
  • Miki

    06.03.2012 15:59
    :)
    Uz ovu ilustraciju (fotografiju) naslov je mogao biti hemijska kastracija vukodlaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.