Sukobi u Atini nakon sahrane penzionera koji se ubio zbog krize

Dimitris Hristulas, koji je u sredu izvršio samoubistvo na centralnom atinskom trgu Sintagma, sahranjen je danas u Atini posle čega je došlo do novih demonstracija i sukoba u grčkoj prestonici.
Dimitris Hristulas, koji je u sredu izvršio samoubistvo na centralnom atinskom trgu Sintagma, sahranjen je danas u Atini posle čega je došlo do novih demonstracija i sukoba u grčkoj prestonici.

Tokom nereda pretučeno je više policajaca od kojih je jedan teže povređen, a demonstranti su uspeli da nekima od njih ukradu prsluke otporne na metke i opremu.

Hristulas (77) je u oproštajnoj poruci naveo da ne može da živi više od male penzije i za teško stanje u državi okrivio vladu. On je pozvao Grke da ustanu, uzmu oružje i pobune se.

Sahrani Hristulasa u Atini je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, a neredi su izbili na ulicama, posle sahrane. Policija je saopštila da pretučeni policajac nije životno ugrožen.

Grčka prolazi kroz najtežu ekonomsku krizu u svojoj istoriji, dok vlasti istrajavaju u rigoroznim merama štednje koje od njih traže MMF i EU. To je ujedno i jedini način da Grčka nastavi da dobija obećanu finansijsku pomoć.

  • bumerang

    07.04.2012 19:40
    uzas
    mmf= hocesh pare? udri po narodu!
    grchka vlada= udara po narodu!

    eto nam primera koji ne treba da se sledi!
    a nashi, upravo to slede sa sve vecim zaduzenjem drzave!
    joj drzavo , gde nam je privreda! sve ste prodali! ko ce nas hraniti ako seljaka nema !
    asfaltirane ulice i nove bandere, pa nece nam to pomoci da se izborimo sa krizom! treba pare ulagati u privredu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet