Papa pozvao na mir

Papa Benedikt XVI pozvao je danas vernike širom sveta na mir i poštovanje ljudskih prava, posebno na Bliskom istoku gde traju borbe, kao i na proces pomirenja.

Papa Benedikt XVI pozvao je danas vernike širom sveta na mir i poštovanje ljudskih prava, posebno na Bliskom istoku gde traju borbe, kao i na proces pomirenja.

"Neka u Siriji prestane prolivanje krvi i neka bez odlaganja bude izabran put poštovanja, dijaloga i pomirenja, kao što želi međunarodna zajednica", rekao je on obraćajući se vernicima sa centralnog balkona bazilke Svetog Petra u Vatikanu. Papa je poželeo da brojne izbeglice iz Sirije, kojima je potrebna humanitarna pomoć nadju utočište i da im se pokaže solidarnost.

Poglavar Katoličke crkve je irački narod pozvao da učini svaki neophodan napor kako bi krenuli putem stabilnosti, a na Izraelce i Palestince je još jednom apelovao da ponovo krenu putem postizanja mira.

Hiljade hrišćanskih vernika i hodočasnika slave danas Uskrs u Jerusalimu procesijama i molitvama. U drevnoj crkvi Hristovog groba, sveštenstvo u belim i zlatnim odorama služilo je misu. Nadomak zidina starog grada oko 350 ljudi je pevalo u takozvanoj grobnici u bašti, gde oni veruju da je Isus sahranjen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet