Koje države imaju najviše slobodnih dana?

Sudeći po najnovijem istraživanju, radnici u Aziji uzimaju najmanje dana za odmor tokom godine, a to je najzastupljenije u Japanu gde radnici uzimaju svega 5 od ukupno 13 dana za godišnji odmor.
Sudeći po najnovijem istraživanju, radnici u Aziji uzimaju najmanje dana za odmor tokom godine, a to je najzastupljenije u Japanu gde radnici uzimaju svega 5 od ukupno 13 dana za godišnji odmor.

Sa druge strane, najviše dana za odmor iskoristi se u Evropi gde radnici imaju između 25 i 30 dana na raspolaganju za odmor.

U Francuskoj i Španiji radnici u toku godine iskoriste sve slobodne dane, dok u Nemačkoj iskoriste 28 od ukupno 30 dana.

Ono što je iznenađujuće na listi jeste podatak da Italijani imaju najviše neiskorišćenih slobodnih dana.

Pogledajte listu zemalja sa najmanje slobodnih dana za radnike:

- Južna Koreja

- Japan

- Meksiko

- Kanada

- Sjedinjene Američke Države

- Australija

- Argentina

- Irska

- Holandija

- Indija

- Švedska

- Norveška

- Velika Britanija

- Italija

- Brazil

- Danska

- Španija

- Francuska

- Nemačka

  • Lud&zbunjen

    17.11.2012 18:40
    @Radnik
    jbg, nisi me razumeo dobro, pod slobodnih dana sam najvise mislio na nezaposlenost.. pokusao sam da moj prethodni komentar zvuci sa malo ironije :P
  • Radnik

    17.11.2012 07:54
    @Lud&zbunjen

    Ti si izgleda stavrno lud i zbunjen!

    Srbija je medju zemljama sa najmanje slobodnih dana za radnike. Mozete pricati koliko hocete ali siguran sam da se kod nas daleko vise radi nego u bilo kojoj normalnoj drzavi. Naravno, ne mislim na javna i drzavna preduzeca. Zbog njih mnogi imaju pogresnu sliku da se kod nam malo radi.
    Pogledajte malo oko sebe pa cete videti da gresite. Svaki dan kada odem u prodavnicu uvek ista osoba radim, pogledam u zgradu koja se gradi pored moje, ljudi rade od jutra do mraka, cak i nedeljom, gotovo da ne postoji privatna firma u kojoj subota nije redovan radni dan, kod mnogih i nedelja, mnogi normalno rade za praznike... Imate milion drugih primera.

    Ne znam da li ste zaposleni, da li radite kod privatnika ili u drzavnoj firmi? Ocigledno imate pogresnu sliku, ili samo pisete da bi nesto napisali!
  • Lud&zbunjen

    16.11.2012 21:33
    a srbija? zar mi nismo rekorderi slobodnih dana? xD

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.