Potukli se u Skupštini Republike Srpske

Na posebnoj sednici Skupštine Republike Srpske, koja već drugi dan raspravlja o nedavnim poplavama i uklanjanju posledica, diskusija je danas prerasla u uvrede pa i fizičke okršaje opozicije sa poslanicima vladajućih stranaka.
Na posebnoj sednici Skupštine Republike Srpske, koja već drugi dan raspravlja o nedavnim poplavama i uklanjanju posledica, diskusija je danas prerasla u uvrede pa i fizičke okršaje opozicije sa poslanicima vladajućih stranaka.

Sukobi su počeli oštrim rečima i dobacivanjem poslanika opozicione Srpske demokratske stranke što je premijerka Željka Cvijanović okarakterisala kao vređanje na polnoj osnovi, pa su poslanice i ministarke napustile sednicu.

Poslanik SDS Miladin Stanić kritikovao je, naime, premijerku zato što je u belim čizmama posetila poplavljene delove Bijeljine i dodao da se "ženama gleda u noge". Ovaj sukob je smiren polusatnom pauzom, u kojoj je i Vlada zasedala,  pa su se poslanice vratile u Skupštinu, ali je zatraženo javno izvinjenje zbog nepristojnog ponašanja prema ženama u parlamentu RS.

Miladin Stanić se, zatim, obrušio i na muške predstavnike u vlasti pa je jednog od njih pljunuo, a drugog udario. Fizički je nasrnuo u holu, a zatim i pljunuo Sinišu Dodika, poslanika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Sprečen je dalji razvoj događaja, ali je ovaj opozicioni poslanik i u sali izazvao novi incident, kada je šutnuo Milana Kovača, takođe poslanika SNSD.

Predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić osudio je ove incidente i naglasio da u centru pažnje posebne sednice parlamenta treba da budu mere za građane postradale u poplavama, a ne fizički obračun među narodnim poslanicima različitih stranaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.