Srbija se kandiduje za Mundijal 2030.

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija kandidovaće se za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Srbija se kandiduje za Mundijal 2030.
Foto: Pixabay
On je to saopštio nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to predložio grčki premijer Aleksis Cipras, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Danćilom.
 
Prema njegovim rečima, plan je i kandidatura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine.
 
Kako je rekao, neophodno je da se dijalozi u regionu nastave, kako bi se izbegli incidenti i sačuvala stabilnost. Glavne teme u Varni bile su zajednički infrastrukturni projekti, regionalna stabilnost i evropska pitanja.
 
"Zahvalni smo svim zemljama na podršci koju Srbiji pružaju na evropskom putu. Upoznao sam ih sa situacijom kod nas i o neophodnosti da se dijalozi nastave, uz uverenje da ćemo uspeti da izbegnemo incidente i sačuvamo stabilnost koja je neophodna za sve nas", rekao je Vučić.
 
Dodao je da se raduje novim susretima u Beogradu sredinom decembra, jer je svaki takav sastanak bio koristan.
 
"Svaki od tih susreta je koristan, ne samo zbog konkretnih pitanja i problema koje rešavamo, nego i zato što razmenjujemo stavove o svim ključnim pitanjima za Balkan, ali i za Evropu i ovaj deo sveta", rekao je Vučić.
  • xaq

    02.11.2018 18:31
    Tama kad je i rok za beograd na h2o
  • Neko

    02.11.2018 18:16
    Ih, imacu 49 godina tad...Dzabe mi da se radujem kad ne znamo ni sta nas sutra ceka...
  • Istina

    02.11.2018 18:07
    Znam te ko zlu paru

    - Nije nekom do Mundijala -

    - Već je nekom do gradnje Nacionalnog stadiona za 240 milion aevra -

    - Već je nekom do evropskih kredita na tu temu -

    -Već je nekom do gradnje više takvih skupih stadiona-

    -Već je nekom do obezbeđenja svoje bogate penzije, kada se povuče-

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.