Đoković posle preokreta eliminisan u polufinalu turnira u Dohi

Novak Đoković nije se plasirao u finale turnira u Dohi, pošto je večeras u polufinalu izgubio od Španca Roberta Bautistu-Aguta u tri seta, 6:3, 6:7 (6), 4:6.
Bautista-Agut je do druge pobede u njihovom devetom duelu došao posle dva sata i 35 minuta.
 
Španski teniser će u finalu turnira u Dohi igrati protiv boljeg iz duela između Italijana Marka Čekinata i Čeha Tomaša Berdiha.
 
Đoković je na visokom nivou igrao tokom celog meča, ali nije uspeo da se domogne finala u Dohi. Već na samom početku prvog seta došao je do brejka, a stečenu prednost je bez ikakvih problema sačuvao do kraja seta za vodjstvo od 1:0.
 
Početak drugog seta doneo je dosta neizvesnosti, Bautista-Agut prvi je došao do dve brejk lopti, ali ih nije iskoristio, da bi Đoković u sedmom gemu oduzeo servis rivalu.
 
Prvi teniser sveta u narednom gemu nije uspeo da potvrdi brejk, što je ga je iznerviralo, te je nezadovoljstvo ispoljio polomivši reket. Španac je pri rezultatu 5:4 na servis Đokovića imao set loptu, ali ju je srpski teniser spasao "as" udarcem, da bi potom izjednačio na 5:5.
 
Bautista-Agut je bez većih problema došao do vođstva od 6:5, a potom je ponovo imao dve set lopte na servis Đokovića, ali ih opet nije realizovao. Drugi set rešen je u taj-brejku, a ponovo je prvi set lopte imao Španac, međutim, Đoković je uspeo da uzvrati mini-brejk i to pri rezultatu 6:5.
 
Đoković ipak nije uspeo da dođe do meč lopte, Španac je to iskoristio i taj period igre dobio sa 8:6. Početak trećeg seta pripao je Špancu koji je odmah došao do brejka, a Đoković do kraja nije uspeo da dođe do brejk lopte, pa se tako Bautista-Agut domogao finala.
  • Zivan

    04.01.2019 22:24
    Đoković se mučio od starta turnira, igrao je neuverljivo. No, videćemo kako će biti u Australiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).