Đoković na startu Australijan opena protiv tenisera iz kvalifikacija

Novak Đoković igraće u prvom kolu Australijan opena protiv tenisera iz kvalifikacija, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.
Šestostruki osvajač Australijan opena je na suprotnoj strani žreba u odnosu na branioca titule Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela Nadala, pa sa njima može da igra tek u finalu. 
 
U drugom kolu Đoković bi mogao da igra protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, dok bi sa osmim nosiocem Keijem Nišikorijem iz Japana mogao da igra u četvrtfinalu. 
 
U polufinalu mogući protivnici su Dominik Tim iz Austrije, Borna Ćorić iz Hrvatske i četvrti nosilac Aleksandar Zverev.
 
Laslo Đere igraće u prvom kolu protiv Rusa Jevgenija Donoskoja, dok će Filip Krajinović početi turnir protiv 17. nosioca Italijana Marka Čekinata. Janko Tipsarević igraće protiv 20. nosioca Grigora Dimitrova iz Bugarske, a Dušan Lajović protiv Urugvajca Pabla Kuevasa.
 
Branilac titule Rodžer Federer igraće u prvom kolu protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana, dok će Rafael Nadal startovati protiv domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.
 
Od zanimljivijih duela prvog kola Kanađanin Miloš Raonić igraće u prvom kolu protiv domaćeg igrača Nika Kirjosa, Aleksandar Zverev protiv Slovenca Aljža Bedena, a šesti nosilac Marin Čilić iz Hrvatske protiv Australijanca Bernarda Tomića. 
 
Britanac Endi Marej igraće protiv 22. nosioca Španca Roberta Bautiste Aguta, a Čeh Tomaš Berdih protiv Britanca Kajla Edmunda.
 
Aleksandra Krunić igraće protiv Zarine Dijas iz Kazahstana na startu Australijan opena, odlučeno je žrebom u Melburnu. Biće to njihov treći međusobni meč i to oba prethodna je dobila trenutno 98. teniserka sveta. Ukoliko Krunić pobedi Dijas u drugoj rundi čeka bolju iz duela Kijang Vang (Kina) - Fiona Fero (Francuska).
 
Krunićevoj bi u glavnom žrebu mogla da se pridruži Ivana Jorović, koja u trećem kolu kvalifikacija igra protiv Harijet Dart iz Velike Britanije.
 
Prvi grend slem turnir, Australijan open, počinje u ponedeljak u Melburnu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.