Rukometaši startuju protiv Rusije na Svetskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Srbije, utakmicom protiv Rusije u Berlinu, danas počinje nastup na Svetskom prvenstvu, na kome je, prema rečima selektora Nenada Peruničića, glavni cilj plasman u drugi krug, iako je ekipa znatno podmlađena.
Rukometaši startuju protiv Rusije na Svetskom prvenstvu
Foto: Pixabay
Peruničić, kao igrač osvajač dve svetske bronze sa nacionalnom selekcijom, kaže da će sve osim drugog kruga biti neuspeh i njegova odgovornost.
 
"Prolazak u drugi krug je naša ambicija. Sve što bi bilo drugačije, moja je odgovornost i veliko razočaranje za mene i za sve igrače. Nismo gledali slabije ili jače protivnike, uvek će biti isti pristup. Nemamo pravo na drugačije razmišljanje", rekao je Peruničić.
 
Kako je naglasio, bez obzira što ima dosta mladih igrača, to ne znači da imaju vremena.
 
"Ovi momci su dobili priliku koju moraju da poštuju. Moraju odmah da pokažu zbog čega su tu. Porazi su moji porazi, a pobede su pobede igrača", istakao je Peruničić.
 
Pobedu priželjkuje već u prvom meču protiv Rusije.
 
"Lepo je doći posle toliko godina na jednu ovako veliku scenu. Igrači su svesni da mi ovde nismo došli da bismo se samo, eto tako, pojavili. To im je potencirano, imamo ambiciju već od prve utakmice sa Rusijom u kojoj želimo pobedu", rekao je selektor.
 
Utakmica između Srbije i Rusije igra se danas od 18 sati. U istoj grupi su još domaćin Nemačka, branilac trofeja Francuska, Brazil i Ujedinjena Koreja, a tri najbolje ekipe idu u drugi krug.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.