Đoković najbolji sportista sveta

Novak Đoković proglašen je za svetskog sportistu godine, po izboru Akademije "Laureus".
Đoković najbolji sportista sveta
Foto: Screenshot
To je četvrti put da on dobija veliku nagradu.
 
Đoković je do novog priznanja došao pobedivši fudbalere Kilijana Mbapea, Luku Modrića, košarkaša Lebrona Džejmsa, vozača Formule 1 Luisa Hamiltona i atletičara Elijuda Kipčogea, čime se izjednačio sa legendarnim Jusejnom Boltom, koji je takođe četiri puta tokom karijere dobijao čuveni pehar.
 
Đoković nije krio radost zbog nagrade, na koju je posebno ponosan."He said I'm done. I'm not playing tennis any more. He lost trust in himself."
 
"Laureus nagradu svaki sportista želi da osvoji, i samim tim, za mene to priznanje predstavlja veliku čast. Činjenica da sam večeras među velikim brojem sportskih velikana i što sam u prilici da slušam o izuzetnim stvarima koje Laureus čini širom sveta, daje ovoj nagradi posebno značenje. Prošla sezona je bila neverovatna za mene, u kojoj sam se oporavio od povrede i sa uspehom odigrao Vimbldon i US open, i to je nešto čega ću uvek da se sećam. Oduševljen sam i želeo bih još jednom da se zahvalim Akademiji Laureus na velikoj podršci", rekao je Đoković.
 
Za najuspešniju sportistkinju planete proglašena je gimnastičarka Simon Bils, koja je u 2018. postala prva žena sa osvojena sva četiri svetska šampionata.
 
Nagradu za najbolji tim dobila je muška fudbalska reprezentacija Francuske, a nagradu je primio selektor Didije Dešan.
 
Nagradu 2Sportski duh godine" dobila je američka skijašica Lindsi Von.
 
Dobitnica "Ekšn" nagrade koja se dodeljuje sportistima koji se bave rizičnim disciplinama dobila je američka snouborderka Kloi Kim.
 
Nagradu "Proboj" za sportistkinju koja je u prethodnoj godini došla do potpune afirmacije dobila je trenutno najbolja teniserka sveta – Naomi Osaka.
 
Svetski rekorder u maratonu Elijud Kipčoge primio je priznanje za "izuzeno ostvarenje", pošto je u Berlinu postavio novi svetski rekord u antičkoj disciplini.
 
Alpska skijašica Henrijeta Farkašova iz Slovačke dobitnica je nagrade za osobe sa invaliditetom. Skijašica oštećenog vida osvojila je šest paraolimpijskih medalja.
  • Banacan

    19.02.2019 21:40
    zongler
    Problem ste vi kroasani!
  • bivsi fudbaler

    19.02.2019 17:14
    @Milan

    Ne ulazeci u polemiku oko Novaka i Modrica zelim da kazem da ste izneli tacne podatke .
    Zasto minusi ?
  • zongler

    19.02.2019 16:42
    @Banacan 19.02.2019 • 09:46
    Milan
    "Boli kad je Srbin bolji u necemu od vas?
    Bravo Nole,zasluzeno!"

    Koji smo to mi ??
    Nole je teniski as Modric fudbalski .
    U cemu je problem ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.