Jokić igra za reprezentaciju na SP, izabran u najbolju petorku NBA lige

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić rekao je da je spreman da zaigra za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.
On je poručio da će dati sve od sebe da ekipa u Kini osvoji medalju.
 
"Veoma sam zadovoljan svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na Ol-staru i izabran sam u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svetskom prvenstvu u Kini i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari", rekao je Jokić.
 
Jokić u dresu Srbije ima osvojeno srebro sa Olimpijskih igara u Riju.
 
Da ima odličnu sezonu iza sebe potvrđuje i to što je izabran u najbolju petorku NBA lige, čime je postao prvi košarkaš iz Srbije koji je dobio to priznanje. 
 
U ligaškom delu sezone prosečno je igrao nešto manje od 32 minuta po utakmici i ostvario prosek od 20 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencije.
 
Pored Jokića, u idealnom timu su još Janis Antetokumbo iz Milvokija, Džejms Harden iz Hjustona, Stef Kari iz Golden Stejta i Pol Džordž iz Oklahome.
  • Grbavi domar

    24.05.2019 13:01
    E falim te onoj stvari!
    Kojoj stvari?
  • misa avokado

    24.05.2019 12:30
    Neverovatno da je umesto Kawhi Leonarda u idealnoj petorci Paul George - jeste fenomenalan igrač, ali mora da se postavi i pitanja uspeha tima, Oklahoma je zaustavljena u prvom kolu playoffa.
  • Dejan

    24.05.2019 11:49
    Opaaaaa ideeeemoooo :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.