Đoković i Lajović lako do trećeg kola Rolan Garosa

Srpski teniseri Novak Đoković i Dušan Lajović pobedili su svoje protivnike i plasirali se u treće kolo Rolan Garosa.
Đoković je ovaj uspeh ostvario pobedom nad Švajcarcem Henrijem Laksonenom rezultatom 3-0.
 
Đoković je Laksonena pobedio posle jednog časa i 35 minuta tenisa – 6:1, 6:4, 6:3.
 
Novak se plasirao treće kolo drugog Grend slema sezone i nastavio pohod na četvrti Slem u nizu i osvajanje takozvanog "Đoker slema", po drugi put u karijeri.
 
U prvom setu Švajcarac je više grešio nego što je pogađao, a Đoković je igrao na izuzetno visokom nivou, što je na kraju dokazano rezulatom 6:1.
 
U drugom setu Laksonen je zaigrao značajno agresivnije, a hrabrost mu se isplatila.
 
Novak je ipak prvi napravio brejk i poveo sa 3:2, međutim nekoliko munjevitih udaraca kasnije Švajcarac je vratio brejk, i to bez izgubljenog poena.
 
Prvi pretrpljeni brejk pariskog popodneva Novak je shvatio kao izazov, pa je odmah ponovo oduzeo servis rivalu. Do kraja seta viđen je podjednako agresivan tenis Laksonena, ali i odlična odbrana srpskog igrača (6:4).
 
Đoković treći set započeo isto kao i prvi – brejkom. Srpski teniser je poveo sa 5:3 i Švajcarac je servirao za opstanak u meču, a Novak je "namirisao" da može da završi meč brejkom i to učinio – posle jednog fenomenalnog forhenda i greške rivala.
 
U trećem kolu, Novak će za protivnika imati kvalifikanta iz Italije Salvatorea Karuza, koje je iznenadio Žila Simona.
 
I Dušan Lajović je ovaj dan obeležio pobedom, i to nad Francuzom Eliotom Banšetrijem sa 3-0 u setovima i došao do trećeg kola Rolan Garosa.
 
Lajović je pobedio kvalifikanta iz Francuske za nešto više od jednog i po časa igre, po setovima 6:3, 6:3, 6:4.
 
Ovoga puta imaće nešto lakši posao, s obzirom da će se u borbi za četvrto kolo boriti sa Nemcem Aleksanderom Zverevim, koji je u tri seta bio bolji od Šveđanina Mikaela Imera.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).