FINA dozvolila Sebastijanu Sabu da pliva za Mađarsku

Svetska federacija (FINA) dozvolila je Sebastijanu Sabu da nastupa za Mađarsku.
 
Sabo je početkom maja obavestio Plivački savez Srbije da želi da pliva za Mađarsku.
 
Tri nedelje nakon što je Plivački savez Mađarske poslao sva neophodna dokumenta za "transfer" Saba, iz Lozane je stigao potvrdan odgovor - Sabo ima pravo nastupa za Mađarsku već ovog jula na Svetskom prvenstvu u Gvangdžuu.
 
"Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali slušao sam svoje srce i mislim da sam doneo dobru odluku. Veoma sam srećan", rekao je Sabo za sajt Plivačkog saveza Mađarske.
 
Sabo je, plivajući za Srbiju, osvojio bronzanu medalju na 50 metara leptir u malim bazenima na EP 2017. godine, a krajem marta je u Debrecinu na 100 metara ispunio A normu za OI u Tokiju 2020. godine.
  • Nađa Higl

    08.06.2019 15:24
    @Zivan
    Jel mu neko, do sada, branio da trenira u Mađarskoj, pa je zato prešao da pliva za njih?
  • Zivan

    07.06.2019 09:27
    Trenažni uslovi u Mađardkoj su neuporedivo bolji, onakvi kakvu potrebni za kolajne sa najvećih nadmetanja. Puno uspeha Sabo- u u novoj sredini. Nadamo se da će povremeno dolazati u rodni kraj i na druženje sa ovdašnjim( i plivačkim) prijateljima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.