Orlići izgubili u Trstu od Austrije, sledi duel sa Nemačkom

Mladi fudbaleri Srbije poraženi su od Austrije rezultatom 2:0 u prvom kolu Evropskog prvenstva.
Loše izdanje "Orlića", kojima nije išlo od starta meča - nisu uspevali da naprave neku smisleniju akciju, da ugroze gol Austrijanaca gotovo 90 minuta, prenosi RTS.
 
Austrija je došla do gola u 37. minutu, kada je Hanes Volf smestio loptu u mrežu, nakon što je Horvat pogodio stativu.
 
Sudija je poništio gol, misleći da je Volf bio u ofsajdu, ali je nakon pregleda snimka pokazao na centar.
 
Srbija je krenula jače ka golu u drugom delu igre. Luka Jović je pogodio prečku, kada je glavom šutirao posle ubacivanja sa strane.
 
Nemanja Radonjić je imao idealnu priliku, lopta je ubačena sa strane, preletela je sve, uključujući i golmana Austrije, ali je Nišlija nije dobro zahvatio pa je promašio ceo gol.
 
A onda, naizgled bezazlen duel Vukašina Jovanovića i Volfa. Austrijanac je ostao na zemlji, ispostavilo se, zbog užasne povrede. Izgleda da je najbolji igrač Austrije polomio nogu, a sudija je nakon pregleda snimka pokazao direktan crveni karton Vukašinu Jovanoviću, iako je delovalo da nije bilo namere da se povredi protivnik.
 
Tri minuta kasnije, Austrija je povela sa 2:0. Horvat je izveo slobodan udarac, ubacio loptu pred gol, niko je nije dirao i ona je završila u mreži.
 
Boris Radunović je imao nekoliko spektakularnih odbrana, ali u 78. minutu nije mogao ništa.
 
Srbija naredni meč igra protiv Nemačke u četvrtak, a potom sa Danskom u nedelju.
 
U dalje takmičenje ide prvoplasirani tim iz grupe i najbolji drugoplasirani iz tri grupe.
 
Evropsko prvenstvo, osim svoje težine, služi i kao kvalifikacioni turnir za naredne Olimpijske igre. "Orlićima" je potrebno da budu u četiri najbolja tima, ili ispred selekcije Engleske.
  • Andrija Šrek

    18.06.2019 09:00
    Šta reći, koju posluku porati
    Tačno se ugledaju na starije kolege...Sporo, bez ideje, selektor nekompetentan i nesposoban da bilo šta promeni, igrači pri tom nadobudni a nemoćni, potom kad gube sa svim karakteristikama prostačkog balkanskog mentaliteta...Očekivano. Ova deca su ipak rasla u Srbiji.
  • Dr

    18.06.2019 08:16
    a sta drugo
    Ne mogu da verujem koliko loše igramo tj nemamo igru uopšte.Zar nema niko stručan da ukomponuje i uigra selekciju.Delujemo ko posvađani i izgubljeni na terenu kao da prvi put igraju utakmice.Bruka i sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.