KLS: Zvezda je šampion, meč ne može da se poništi zbog previda sudije

Košarkaška liga Srbije (KLS) saopštila je danas da, u skladu sa pravilima FIBA, utakmica između Partizana i Crvene zvezde ne može da se poništi zbog previda sudije.
KLS: Zvezda je šampion, meč ne može da se poništi zbog previda sudije
Foto: Pixabay
"I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje odvija prema pravilima FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice, žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom", navodi se u saopštenju.
 
Crvena zvezda je osvojila titulu šampiona Srbije, trijumfom 3:1 u pobedama u finalnoj seriji nad Partizanom.
 
Poslednja utakmica igrana u ponedeljak uveče završena je pobedom Zvezde rezultatom 76:75. Domaćin je bio Partizan. Odlučujući koš dao je Bili Beron nakon što je napravio korake, a Partizan je zbog toga uložio žalbu.
 
KLS je saopštila da je od sportskog direktora dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: "Previd sudija, nesuđeni koraci u poslednjoj sekundi, uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro".
 
Zbog negativne ocene za suđenje, arbitri Belošević, Obrknežević i Nikolić se "po automatizmu kažnjavaju sa po tri utakmice u tempu delegiranja". Kazna se prenosi na sledeću sezonu.
 
KLS dodaje da, imajući u vidu da je konferencija za novinare održana sa ogromnim zakašnjenjem, svi formalni propusti u vezi sa njom nisu uzeti u razmatranje, uz zahvalnost trenerima što su imali strpljenje da na njoj učestvuju.
 
Partizan je kažnjen sa 102.000 dinara zbog bacanja predmeta i petardi na teren, kao i paljenja baklji. Kapiten crno-belih Novica Veličković i Mohamed Faje iz Zvezde sa po 12.000 zbog tehničkih grešaka.
  • Del Boy

    18.06.2019 21:32
    Ups..
    Utakmica nije ZAVRŠENA. Koji je sudija na snimku ni jedan je pokazao kraj utakmice. E to je materijalna povreda pravila po FIBA Pravilima. DeLeon ocena NULA. Kazna doživotna zabrana rada u košarci. Belošević je to sve video i NIJE HTEO/SMEO da svira/proverava. Ocena zbog toga (prvi sudija i odgovoran za sve) NULA i ne 3 tempa već SLEDEĆA KAZNA PONOVO NA ISPIT. Ostala dvojica isto jer su se krili iza Belošević a iako su i oni sve to videli. Delegat isto NULA I DOŽIVOTNA ZABRANA jer nije opomenuo sudije da UTAKMICA NIJE GOTOVA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).