FIBA popustila, Bulut može da igra BIG3 ligu

Međunarodna košarkaška organizacija negirala je da će basketašima biti zabranjeno da učestvuju na Olimpijskim igrama, ako budu nastupali u drugim 3x3 ligama.
FIBA popustila, Bulut može da igra BIG3 ligu
Foto: 021.rs
Ovu informaciju preneo je "Eurohoops" koji navodi da je FIBA obavestila sve basketaše da njihovo učešće u drugim takmičenjima neće uticati na Igre u Tokiju.
 
Dušan Domović Bulut, naš najpoznatiji basketaš, trebalo je ovog leta da učestvuje u popularnoj BIG3 ligi, koju organizuje američki reper "Ice cube", međutim saopštio je da neće igrati.
 
Na ovu informaciju odmah su se pobunili "Ice cube", ali i mnogi bivši NBA košarkaši koji učestvuju u BIG3 ligi.
 
 - Prema izvorima koje ima 'Eurohoops', FIBA je obavestila sve basketaše, koji igraju 3x3, da učešće u drugim 3x3 ligama neće imati uticaj na njihovo pravo da igraju na Olimpijskim igrama. Osim toga, igrači mogu da igraju u FIBA 3x3 takmičenjima, nakon što su igrali druga 3x3 prvenstva - piše "Eurohoops".
 
Ako se ovo ispostavi kao tačno, onda će Bulut moći da ispuni basketaški san i zaigra u BIG3 ligi.
 
Basket će od 2020. godine biti olimpijski sport, a kako Bulut spada među naše najbolje košarkaše, očekuje se da bude u ekipi za Igre u Tokiju. .
  • James Bond

    21.06.2019 15:19
    Kosarkas?
    Bulut spada medju nase najbolje kosarkase? Molim novinare da sledeci put se preciznije izrazavaju, jer je oooogromna razlika izmedju termina kosarkas i basketas, kako na terenu u igri, tako i u pravom smislu znacenja. To naravno ne umanjuje njegov kvalitet,ali ljudi dajte da se pravilno izrazavamo.
  • rallens

    21.06.2019 10:48
    Uuuf,sav sam se najezio,,,
  • Mjeho

    21.06.2019 10:18
    USB
    Dobro je da barem blutut šljaka. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.