Đoković kreće od Kolšrajbera na Vimbldonu

Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu počinje mečom u prvom kolu protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, odlučeno je danas žrebom u Londonu.
Đoković bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Dušanom Lajovićem koji na startu igra protiv Huberta Hurkača iz Poljske.
 
U istom delu žreba Janko Tipsarević se sastaje sa Japancem Jošihitom Nišiokom, a Miomir Kecmanović ide na Španca Roberta Kabalesa Baenu.
 
U drugom delu je Laslo Đere i prvi rival biće mu Italijan Gvido Andreoci, isto kao i Filip Krajinović koji ide na dobitnika specijalne pozivnice Dominika Kepfera iz Nemačke.
 
Najbolje rangirana srpska teniserka Ivana Jorović takmičenje na Vimbldonu otvara mečom u prvom kolu protiv kvalifikantkinje Lesli Kerkhov iz Holandije.
 
Ako Jorović slavi na startu i napravi najbolji rezultat na gren slemovima u karijeri, u drugoj rundi je čeka pobednica meča Alison Riske (SAD) - Dona Vekić (Hrvatska).
 
U drugom delu žreba je Aleksandra Krunić i ona se sastaje sa Karolinom Muhovom iz Češke, a u drugoj rundi mogla bi da igra sa boljom iz duela Marketa Vondrošova (Češka) - Medison Brengl (SAD).
 
Odbranu titule Angelika Kerber kreće od sunarodnice iz Nemačke Tatjane Marije, nova svetska broj jedan Ešli Barti iz Australije igra protiv Kineskinje Saisai Ženg, a interesantan duel u prvom kolu biće zemljakinja iz SAD, 15-godišnje Koko Gauf protiv čak 24 godine starije Venus Vilijams.
 
Vimbldon kreće sledećeg ponedeljka i igra se za nagradni fond od 38 miliona funti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.