Đoković: Najuzbudljivije finale, Federer me inspiriše

Neposredno po završetku epskog finalnog duela protiv Federera, Novak Đoković je rekao da je to bilo najuzbudljivije finale koje je odigrao i naveo da ga tridesetsedmogodišnji Švajcarac inspiriše.
"Ovo je verovatno najuzbudljivije finale ikada koje sam igrao, a sigurno među dva, tri u karijeri, protiv jednog od najvećih tenisera svih vremena, koga veoma poštujem", rekao je Đoković. 
 
"Nažalost, neko iz ovakvih mečeva mora da izađe kao poraženi. Obojica smo imali šanse, a nestvarno mi je da sam morao da spasem dve meč lopte. Čudno je bilo i u taj-brejku na 12:12. U suštini, nadao sam se da ću doći do taj-brejkova", dodao je Đoković u izjavi na Centralnom terenu.
Najbolji teniser planete naglasio je da ga inspiriše to što Federer radi, pošto je Rodžer rekao da želi da inspiriše 37-godišnjake da se i dalje bore.
 
"Ja sam jedan od onih koje on ispiriše... Rekao sam i ranije, kada sam bio klinac, dok sam rastao i sanjao da budem teniser, Vimbldon je uvek bio turnir na kom sam želeo da se pojavim, da igram... Sanjao sam da ću biti ovde. Sada na ovom mestu delim specijalna osećanja sa sinom i roditeljima. Supruga i ćerka su kod kuće, šaljem im zagrljaje", rekao je Novak. 
 
Kada je reč o psihološkoj pripremi, on je ranije često govorio kako vizualizuje sebe kao pobednika pred početak meča.
 
"Uvek pokušavam da zamislim sebe kao pobednika. Postoji neka snaga koju dobijam iz toga. To je konstantna borba sa samim sobom. Rekao sam sebi da moram da se isključim od svega što se dešavalo okolo, i da se fokusiram na ono na terenu. Znao sam da mogu da igram bolje, ali mentalna snaga je bila ono što mi je pomoglo", naveo je Đoković.
 
Prvi reket sveta pobedio je u epskom finalu švajcarskog rekordera, piše bečki dnevnik Kurir i konstatuje da je postao novi "kralj" tenisa.
 
"Princ Vilijem i princeza Kejt, kao i drugi fanovi na Vimbldonu želeli su novu krunu za "kralja tenisa" - Federera, da se on posle finala pokloni pred kraljevskom ložom. Umesto toga su se svi poklonili Đokoviću, jer se on u Vimbldonu krunisao za novog kralja", ističe list u izveštaju posle finala velikog turnira. @KensingtonRoyal #Wimbledon pic.twitter.com/3h37JNbjUe
 
Dnevnik podseća da je Novak u poslednjih šest učešća u finalnim mečevima turnira samo 2013. izgubio, i to protiv "domaćina" Endija Mareja. Upadljiva je dominacija Đokovića na grend-slem turnirima, podvlači list.
  • Петровград

    15.07.2019 00:51
    Господин. Рекох да ће освојити трофеј.
  • boyan

    14.07.2019 23:47
    Novak & Federer - dva istinska diva svetskog tenisa .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).