Poledica tvrdi da je pozvan u policiji nakon najavljivanja konferenciju o FK Borac, MUP demantuje

Čačanska policija pozvala je predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirka Poledicu da dođe u stanicu policije.
Organi reda su ovo uradili jer su dobili obaveštenje da je zakazao konferenciju za medije na kojoj bi trebalo da iznese dokaze o sprezi Fudbalskog kluba Borac, čelnika grada i tajkuna, objavio je čačanski portal Ozon press.
 
"Upravo me zvala policija da dođem da obavim razgovor sa njima zato što sam najavio za ponedeljak konferenciju za medije u Čačku gde ću otkriti koruptivnu spregu gradske vlasti, FK Borca i Sportskog društva Borac. Neću da idem, neka me uhapse", napisao je Poledica na svom tviter nalogu u petak veče.
 
Poledica je izjavio da su mu iz policije rekli da smatraju da bi na "njegovom javnom skupu" mogli da dođu "opasni ljudi".
 
On je na to odgovorio da ne pravi javni skup već konferenciju za medije, kao i da namerava da angažuje privatno obezbeđenje kako bi sprečio bilo kakav incident.
 
"Uredno sam prijavio policiji da ću se u ponedeljak obratiti javnosti na konferenciji u Domu kulture iako nemam zakonsku obavezu da to uradim jer nije u pitanju javno okupljanje. To sam uradio iz predostrožnosti, ukoliko na konferenciju budu poslati provokatori koji bi mogli da izazovu incident. Nije mi jasno zašto me zovu na razgovor i poručio sam im da sam ovlastio advokata da na sva pitanja u vezi sa tim događajem odgovori", napisao je Poledica.
 
Poledica je najavio da će konferenciju održati u ponedeljak, u 12 časova, u Domu kulture u Čačku.
 
Fudbalski klub Borac, koji je osnovan pre 93 godine, izbačen je iz Prve lige zbog velikih finansijskih dugovanja prema igračima, trenerima i državi za porez, koji prema podacima kluba iznose oko tri miliona evra, a njegovo mesto zauzeće FK Provo iz Vladimirovca, koji je registrovan na adresi čačanskog Borca.
 
MUP: Poledicine tvrdnje su netačne i zlonamerne
 
Policija u Čačku demantovala je tvrdnje Mirka Poledice da je pozvan da dođe u stanicu policije zato što je zakazao konferenciju za medije.
 
Ona je tvrdnje predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost okarakterisala kao "apsolutno netačne i zlonamerne".
 
"Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da je u prostorije policijske uprave u Čačku, juče u 19.50 sati, sam pristupio pravni zastupnik Mirka Poledice i dostavio prijavu skupa za 5. avgust ove godine. U podnesku je navedena molba da 'ukoliko je to moguće policijska uprava pošalje obezbeđenje', kao i da je za navedeni događaj angažovano profesionalno obezbeđenje", navodi se u saopštenju policije.
 
Policija ističe da je na pitanje da li očekuje narušavanje javnog reda i mira ili bilo kakve druge probleme, s obzirom da traži prisustvo policije, pravni zastupnik Poledice odgovorio da, iako nema zakonsku obavezu da prijavi konferenciju, to čini upravo zato što može doći do problema.
 
Prema navodima policije pravni zastupnik Poledice je u policijskoj upravi rekao i da je potrebno pozvati Poledicu i obaviti razgovor sa njim, jer skup prijavljuje Poledica, a on je samo doneo dopis.
 
"Dežurni starešina je nakon toga pozvala Poledicu, obavestila ga o razgovoru sa njegovim pravnim zastupnikom, kao i da se poziva da dođe u policijsku upravu kako bi se blagovremeno obavio razgovor o okolnostima koje mogu dovesti do eventualnog ugrožavanja bezbednosti prisutnih građana i narušavanja javnog reda i mira. Iako je Poledica najavio da će doći, to nije učinio", navodi se u saopštenju policije.
 
Policija navodi da je jedini osnov pozivanja bio prikupljanje obaveštenja o eventualnom narušavanju javnog reda i mira i ugrožavanju bezbednosti, na koje je ukazao sam podnosilac obaveštenja o planiranom događaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.