Strahinja Stefanović osvojio srebro na SP i obezbedio vizu za Tokio

Kajakaš Strahinja Stefanović osvojio je danas srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Segedinu.
On je ujedno obezbedio vizu za Olimpijske igre u Tokiju.
 
Stefanović je u finalu jednoseda na 200 metara, u veoma uzbudljivoj trci u kojoj je o konačnom plasmanu morao da odluči foto finiš, ostvario vreme 35.04 sekunde, samo 0.18 stotinki sporije od olimpijskog šampiona, Britanca Lijama Hita. Bronzana medalja pripala je Špancu Karlosu Garoteu.
 
Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je Sefanoviću na osvojenoj medalji.
 
"Čestitam našem Strahinji Stefanoviću na osvojenoj srebrnoj medalji na Svetskom prvenstvu u Segedinu, čime je još jednom pokazao da je srpski kajak u svetskom vrhu. Siguran sam da je ovaj veliki uspeh podstrek i motiv Strahinji, ali i za sve naše reprezentativce i za olimpijska odličja. Takođe, čestitam celom stručnom štabu i Kajakaškom savezu Srbije. Svaka čast!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).