Komšija Paspalj: Kako su Sale Đorđević i reprezentativci iznenadili košarkašku legendu

Legenda jugoslovenske i srpske košarke Žarko Paspalj odlučio je da uredi dvorište svog kvarta, koje je dugo bilo zapušteno, a reprezentativci Srbije, predvođeni selektorom Saletom Đorđevićem, priredili su mu "malo" iznenađenje.
Dva meseca je trebalo Paspalju da uredi dvorište na Vračaru, napravi bašticu, postavi koš, a u tom radu je bio prilično usamljen. Pomogao mu je tek po koji komšija. 
 
Ideja da se iznenadi bivši košarkaš kojem se skandiralo "sad si uz'o trofej Paspalje", potekla je od njegovog nekadašnjeg saigrača, sadašnjeg generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije, Dejana Tomašević.
 
Kratki film prati Paspalja i Tomaševića u neformalnom razgovoru, kojima se sa košarkaškom loptom u jednom momentu pridružuje selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević.
 
Ubrzo, u dvorište na Vračaru stižu i reprezentativci koji će jurišati na titulu Mundobasketa od subotu, 31. avgusta. Tu su Raduljica, Bogdanović, Simonović... Nedugo posle njih stižu i ljudi koji nisu iz sveta košarke, ali cene Paspalja, kao što su glumci Dragan Bjelogrlić i Nikola Đuričko. Dvorište koje je Paspalj sređivao u jednom momentu je puno dece, koja gađaju koš i koja se druže sa onima zbog kojih možda i treniraju taj sport. 
 
Film "Komšija Paspalj" snimili su studenti Bojane Maljević sa FEFA fakulteta. Kako je navedeno, ovo je "jedna priča koja nas uči o prijateljima i prijateljstvu, podršci, solidarnosti i zajedništvu".
 
  • Pierce

    29.08.2019 01:25
    Paspalj,dobrota od čo’eka.
  • Ja

    28.08.2019 22:21
    Bas
    lepo
  • Profesionalac

    28.08.2019 22:16
    Divnoooo
    Svaka cast svima koji su ucestvovali, divna topla prica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).