Tinejdžerka Bjanka Andresku pobedila Serenu Vilijams i osvojila US open

Kanadska teniserka Bjanka Andresku osvojila je večeras US open, prvi grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedila osmu teniserku sveta Amerikanku Serenu Vilijams posle dva seta, 6:3, 7:5.
Andresku, 15. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 50 minuta. U prvom setu oduzela je servis Amerikanki u prvom i devetom gemu, nakon što je Vilijams oba puta napravila dvostruke servis greške.
 
Kanađanka je dobro igrala, sa tri brejka, uz jedan izgubljeni, povela je u drugom setu sa 5:1. Posle toga je stala i počela da greši, nije iskoristila meč loptu u sedmom gemu, a Vilijams je sa druge strane dobro servirala i pogađala i izjednačila na 5:5. 
 
Andresku je u narednom gemu prekinula niz protivnice i posle gema na svoj servis povela je sa 6:5. Ona je u narednom gemu oduzela servis Vilijams i posle ukupno treće meč lopte postala je prva Kanađanka osvajačica grend slem titule.
 
Ona je igrala u svom prvom grend slem finalu i osvojila prvi trofej, a od ponedeljka će popraviti plasman na WTA listi.
 
Andresku (19) je prva tinejdžerka od Marije Šarapove 2006. godine osvajačica grend slem titule.
 
Vilijams je poražena u četvrtom uzastopnom grend slem finalu. Ona je igrala za 24. grend slem trofej u karijeri, čime bi se izjednačila sa Margaret Kort.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).