Težak put za košarkaše do Tokija

Trijumf Francuske protiv SAD u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini onemogućio je "orlove" da se izbore za olimpijsku vizu na ovom prvenstvu, pa će put za Tokio morati da izbore kroz kvalifikacije.
Na olimpijski tirnir iz Evrope direktno idu dve ekipe koje budu imale najbolji plasman u Kini.
 
Španci su već prošli u polufinale, a u igri za medalju sada je i Francuska, nakon pobede nad timom SAD, što znači da je Srbija ostala bez direktnog plasmana na Olimpijske igre i da će svoju šansu morati da traži kroz kvalifikacije, piše RTS.
 
Kvalifikacije igraju 24 selekcije, koje će biti raspoređene na četiri turnira u četiri države. U Evropi će biti organizovan jedan sa šest selekcija, na kojem će samo pobednik ići na OI.
 
Turniri su na programu od 6. do 12. jula, a olimpijski turnir u košarci počinje samo dve nedelje nakon toga. Već sada je izvesno da će konkurencija na tom turniru biti paklena, jer će, osim Srbije, učestvovati i Grčka, Litvanija, Poljska...
  • Andrija Šrek

    12.09.2019 13:13
    ...
    ...Rusija, Italija, Hrvatska, Nemačka...
  • Zz

    11.09.2019 22:19
    Sta su ti novinari...do juce smo bili vidjeni u finslu Svetskog prvenstva, a sad "tezak put do Tokija"...
  • Jaa

    11.09.2019 20:03
    Sta tu ima tesko
    Kondicija + uigranost = pobeda
    Moral - sujeta = otpali ko malter
    ako gledaju samo novac, bolje da kokice prodaju nego blam da prave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).