Bronza za mlade basketaše na Svetskom prvenstvu u Kini

Muška reprezentacija do 23 godine osvojila je bronzanu medalju na FIBA 3x3 Svetskom prvenstvu koje je održano u kineskom gradu Landžu.
Ekipa Srbije u sastavu: Goran Vidović, Vladimir Trajković, Marko Milaković i Dušan Samardžić, osvojila je treće mesto u konkurenciji 20 ekipa, koje su učestvovale na ovoj svetskoj 3x3 smotri.
 
Reprezentaciju za ovo takmičenje spremao je stručni štab u sastavu: Danilo Lukić, trener muških 3x3 reprezentacija, Marko Ždero, trener mlađih 3x3 reprezentativnih selekcija, uz Gorana Vojkića, selektora muških 3x3 reprezentacija Srbije.
 
Reprezentacija Srbije je danas prvo u četvrtfinalu savladala, više nego ubedljivo, reprezentaciju Letonije rezultatom 21:9.
 
Ceo meč je protekao u potpunoj dominaciju ekipe Srbije koja je pokazala raznovrsnu igru u fazi napada, ali pre svega izuzetan kvalitet u igri u odbrani. Poeni u ovom meču raspoređeni su na sledeći način – Trajković je postigao 8, Samardžić 5, a Milaković i Vidović po 4 poena. Pobedom nad Letonijom reprezentacija Srbije se plasirala u finale gde ju je čekala Rusija (koja je u svom četvrtfinalu bila bolja od Italije).
 
Polufinale je proteklo, na žalost, u potpunoj dominaciji favorizovane reprezentacije Rusije. Naime, Srbija je izuzetno napadački loše počela meč da je Rusija stekla prednost veću od osam poena već u prvoj polovini meča.
 
Ekipa Srbije se "probudila" u drugoj polovini meča i pred sam kraj uspela da stigne prednost Rusije (do rezultata 19:17), ali to ipak nije bilo dovoljno, te je Rusija slavila i plasirala se u finale konačnim rezultatom 21:17. Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Trajković sa 6 poena, Vidović i Samardžić su postigli po 4 poena, a Milaković 3.
 
Reprezentaciji Srbije je preostala borba za bronzu protiv vršnjaka iz Holandije (koji su u četvrtfinalu možda iznenadili i savladali domaćina Kinu, ali ipak u polufinalu izgubili od reprezentacije Ukrajine) sa kojima se Srbija već sastala u grupnoj fazi i slavila.
 
Na svu sreću, ovaj meč je bio potpuna suprotnost prethodnom meču sa Holandijom (u kome je Holandija dominirala ali Srbija na kraju slavila), jer je reprezentacija Srbije "držala konce" utakmice u svojim rukama od početka do samog kraja za konačan trijumf rezultatom 21:13. Srbija je za razliku od prošlog meča ovoga puta bila izuzetno raspoložena u napadu, što je rezultiralo ubedljivom pobedom. Trajković je u ovom meču za bronzu postigao čak 12 poena, dok je Milaković postigao 4, Samardžić 3 i Vidović 1 poen.
 
Zlatnu medalju i titulu svetskog prvaka osvojila je Rusija ubedljivom pobedom nad Ukrajinom rezultatom 21:11.   
 
 
Za najboljeg igrača celog turnira u muškoj kategoriji proglašen je Rus Aleksandar Zujev, dok je naš reprezentativac Vladimir Trajković uvršten u najbolju ekipu (trojku) šampionata (uz MVP-a Zujeva i Holanđanina Dilana Van Ajka).
 
Takođe treba istaći i da je sudija iz Srbije Vladimir Vesković bio jedan od dvojice sudija koji su sudili muško finale između Rusije i Ukrajine.
  • Arhivator

    06.10.2019 22:00
    Da li je moguce da i ovo finansira sirotinja, koja jos malo nece imati ni za burek?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).