Đoković izgubio od Cicipasa u četvrtfinalu Šangaja

Novak Đoković nije odbranio titulu na mastersu u Šangaju, pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa.
Prvi teniser sveta poražen je u tri seta, 6:3, 5:7, 3:6, posle nešto više od dva sata igre.
 
Đoković je u drugom gemu prvog seta oduzeo servis Cicipasu, prednost brejka sačuvao je do kraja i poveo u meču. U drugom setu teniseri su bili sigurni na svoje servise, sve do 12. gema kada je Cicipas napravio brejk i izjednačio na 1:1. 
 
Cicipas je bio mnogo bolji u trećem setu, oduzeo je servis Đokoviću u četvrtom gemu, a posle gema na svoj servis poveo je sa 4:1. Do kraja je sačuvao prednost i plasirao se u polufinale.
 
Đoković ugrozio prvo mesto
 
Đoković je porazom od Cicipasa izgubio 820 bodova i ugrozio prvo mesto na ATP listi. Svetski broj jedan sada ima 9.545 bodova, samo 320 više od prvog pratioca Rafaela Nadala iz Španije.
 
Problem za srpskog asa predstavlja to što će do kraja sezone morati da brani finala iz Pariza i završnog mastersa u Londonu, za razliku od Nadala koji je prošle godine propustio oba turnira i može samo da skuplja bodove.
 
Masters u Parizu na programu je od 26. oktobra do 3. novembra, a u Londonu od 10. do 18. novembra.
  • Da

    11.10.2019 12:32
    Neka. Pametniji je Nole od svih nas što se tiče tenisa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.