Šapovalov bolji od Krajinovića u finalu Stokholma

Filip Krajinović nije uspeo da dođe do prve titule u karijeri, pošto je u finalu turnira u Stokholmu bolji od njega bio Kanađanin Denis Šapovalov - 2:0 (6:4 i 6:4).
Meč je trajao 85 minuta, a ključnu prednost Šapovalov je pravio servisom - 16 as udaraca i čak 93% dobijenih poena posle prvog servisa.
 
Kanadski teniser je prvi set odigrao gotovo bez greške. Odlično je ušao u meč, servis ga je fenomenalno služio, a brejk u trećem gemu i ukupno 11 asova bili su dovoljni za vođstvo od 1:0. Krajinović u tom delu zapravo nije igrao uopšte slabe, ali je sa druge strane ima gotovo nepogrešivog rivala.
 
U drugi set, Filip ulazi sa znatno boljom energijom i većom dozom agresije, što je rezultitalo da parira i povremeno preti brejk-loptama.
 
Ipak, dvadestogodišnji Šapovalov je održao koncentraciju na potrebnom nivou i devetom gemu ponovo oduzeo servis Filipu, a potom sa mesta gde se danas osećao najbolje, sa servis linije preleomio drugi set, a samim tim i meč u svoju korist.
 
Filipu će uteha biti 150 osvojenih poena u švedskoj prestonici, koji će mu značiti pred sam finiš sezone. Nagradni fond turnira bio je 635.750 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.