Dve ruske atletičarke suspendovane zbog dopinga

Atletski savez Rusije saopštio je da su atletičarke Julija Guščina i Ana Kljaštornaja suspendovane zbog dopinga.
Dve ruske atletičarke suspendovane zbog dopinga
Foto: Pixabay
Kako se navodi, Sud za sportsku arbitražu (CAS) suspendovao je sprinterku Guščinu na četiri godine, a skakačicu u dalj Kljaštornaju na dve.
 
Guščina je koristila zabranjenu suspstancu turinabol na Svetskom prvenstvu 2011. godine i Olimpijskim igrama godinu dana kasnije u Londonu. Doping je otkriven posle ponovoljenog testiranja njenih doping uzoraka.
 
Njoj su oduzete medalje koje je osvojila u štafeti na Igrama u Pekingu 2008. godine i četiri godine kasnije u Londonu, pošto su članice štafete bile pozitivne na doping.
 
Kljaštornaja je suspendovana zbog korišćenja turinabola od Igara 2012. godine, kada se takmičila pod imenom Ana Nazarova.
 
Guščina se nije takmičila od 2016. godine, a Kljaštornaja od 2015.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.