Đoković poražen od Tima, sa Federerom za polufinale

Novak Đoković izgubio je sinoć od Austrijanca Dominika Tima sa 7:6, 3:6, 6:7 u drugom kolu završnog mastersa u Londonu.
Đoković sada ima pobedu i poraz u grupi "Bjorn Borg", pa će meč srpskog tenisera i Rodžera Federera u četvrtak odlučiti ko će od njih dvojice u polufinale. Na drugoj strani, Tim je ovim trijumfom obezbedio mesto među četiri najbolja igrača u Londonu.
 
I Đoković i Tim su bili sigurni u uvodnim gemovima na svoj servis, da bi potom u četvrtom gemu Austrijanac greškama omogućio srpskom teniseru da stigne do prvog brejka na meču.
 
Koliko je Tim odigrao loše četvrti, toliko je odigrao dobro peti, pa je bez izgubljenog poena odmah vratio brejk.
 
Do kraja seta vodila se velika borba, a pobednik prvog seta rešen je posle taj-brejka koji je dobio Đoković sa 7:5.
 
Tim je sjajno počeo drugi set, uz jedan brejk je vrlo brzo poveo sa 3:0 i tu prednost je sačuvao do kraja seta.
 
Đoković je loše počeo i odlučujući set, izgubio je svoj servis, a potom je propustio tri prilike da odmah vrati brejk. Ono što nije uspeo tada jeste u šestom gemu kada je izjednačio na 3:3.
 
Peti teniser sveta je u 11. gemu napravio brejk, poveo je 6:5, ali je Đoković u narednom odgovorio istom merom i odveo set u taj-bejk. Srpski teniser je dobro počeo, poveo je sa 3:0, ali je Tim preokrenuo rezultat i na kraju slavio sa 7:5 nakon ukupno dva sata i 50 minuta velike borbe.
 
"Dominik je zaslužio pobedu. Igrao je veoma hrabar tenis i samo udarao lopticu. Ceo meč igrao je na isti način na koji je odigrao poslednji poen. Moram da mu skinem kapu i čestitam jer je odigrao odličan meč", rekao je Đoković i nastavio: "Nisam odigrao previše ovakvih mečeva u kojima moj protivnik ide na svaki udarac. Bio je neverovatan, a u nekim fazama bilo je nestvarno da je bukvalno udarao loptu što je jače mogao. Njegov nivo bio je izuzetno visok. Ovo danas je bilo neverovatno."
 
O odlučujućem duelu sa Federerom, koji takođe iz dva meča ima polovičan učinak, nije mnogo pričao.
 
"Još sam u turniru. Pobednik meča sa Rodžerom ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati. Jednostavo je", izjavio je Novak i naglasio da trijumf protiv Federera u finalu Vimbldona i pritisak koji nose takvi duelu u ovom trenutku nije važan.
  • wow

    14.11.2019 10:57
    wowowow
    Wow, koja vest......dajte pola kg hleba i igara!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).