Srbija pobedila Luksemburg i zadržala šansu da se plasira na EP

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Luksemburg sa 3:2 u devetom kolu Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Srbija je pobedom nad Luksemburgom zadržala teoretske šanse da se nađe na kontinentalnom šampionatu naredne godine, pošto kolo pre kraja zauzima treće mesto u Grupi B sa 13 bodova, jedan manje od Portugala koji je sa 6:0 pobedio Litvaniju.
 
Ekipi Ljubiše Tumbakovića za plasman na Evropsko prvenstvo biće potrebna pobeda protiv prvoplasirane Ukrajine za tri dana, ali i da Portugal ne upiše trijumf protiv Luksemburga. Golove za pobedu Srbije postigli su Aleksandar Mitrović u 11. i 43. minutu, kao i Nemanja Radonjić u 70. Pogotke za goste postigli su Žerson Rodriges u 54. i David Turpel u 75. minutu.
 
Srbija je protiv Luksemburga sa tribina stadiona "Rajko Mitić" imala podršku samo dece uzrasta do 14 godina, zbog suspenzije koju je Evropska fudbalska unija izrekla FSS-u. Domaćin je pred oko 2.000 gledalaca u Beogradu dobro počeo meč i već u uvodnim minutima imao nekoliko dobrih šansi preko Mitrovića, ali je mreža Luksemburga ostala netaknuta.
 
Situacija se ipak promenila u 11. minutu, kada je Mitrović na drugoj stativi iskoristio dobar centaršut Dušana Tadića i doveo Srbiju do vođstva.
 
U istom ritmu nastavljen je meč, a Srbija je ređala prilike pred golom Antonija Morisa, ali tek je u 43. uspela da duplira prednost. Ovaj put Mitrović je posle jednog odličnog solo prodora i šuta sa oko 20 metara savladao Morisa.
 
Početak drugog dela meča pripao je Luksemburgu, a posle dobre akcije po levoj strani Žerson je u 54. smanjo zaostatak, da bi Radonjić u 70. minutu ponovo doveo tim Ljubiše Tumbakovića do dva gola prednosti.
 
Konačan rezultat na stadionu "Rajko Mitić" postavio je Turpel u 75. minutu i to posle dobrog kontranapada.
  • Lala

    15.11.2019 09:38
    ?
    Fala bogu pa su nam ovi iz vlasti i sa rts uskratili gledanje utakmice nacionalnog tima i prebacili ih naneku njinu televiziju, tako da pošto tu tv nemam ni negledamo i mogu vam reći da mirnije gledam sve druge utakmice.
  • mrzim sport

    15.11.2019 08:27
    mrzim sport
    Evo opet klovnova što pimplaju lopticu za milione, a ti narode ostavljaj leđa za 300 evrića, ma sve je super i jako nam je dob'o!!!
  • Небојша Ђурић

    15.11.2019 07:58
    ...
    @V
    Замисли колико мораш да имаш тужан живот да устанеш изјутра и поделиш овакву глупост
    са нама. Браво за тебе..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).