Košarkašice Srbije pobedile Albaniju sa 105 poena razlike

U drugom kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, košarkašice Srbije pobedile su danas u Draču selekciju Albanije sa 139:34 (36:15, 38:8, 32:4, 33:7) i zadržale vodeću poziciju u grupi sa maksimalnim učinkom.
U duelu neravnopravnih protivnika, izabranice Marine Maljković su u egzibicionoj igri deklasirale protivnice, koje nisu mogle da pariraju ni u jednom segmentu igre.
 
Košarkašice Srbije su čak 102 puta šutirale iz igre i ubacile su 12 trojki iz 24 pokušaja, kao i 63 odsto šuteva za dva poena. Pored toga su imale 54 skoka, od čega 24 u napadu, a u anale će ući podatak da Albanke za 40 minuta nisu uspele da izbore nijedno slobodno bacanje.
 
Zanimljiv je i podatak da su reprezentativke Albanije napravile samo osam ličnih grešaka, a primile su 139 poena. Utakmica u Draču bila je prilika da Maljković da šansu svim igračicama i sve su se upisale u listu strelaca.
 
Kvalifikacije se nastavljaju 12. novembra naredne godine, a Srbija će u trećem kolu gostovati u Litvaniji.
 
Maljković: Mlade košarkašice davale ozbiljne poene
 
Selektorka Marina Maljković bila je zadovoljna pristupom svog tima u meču protiv Albanije.
 
"Razlika je bitna između dve ekipe. Ono što je najvažnije jeste da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i da se igra do poslednjeg minuta, kao da je pitanje poraza ili pobede", rekla je Maljković.
 
Ona je pohvalila i mlade igračice koje su dobile priliku na ovoj utakmici.
 
"Druga bitna stvar su mlade košarkašice koje nisu samo ulazile u igru, već su i davale ozbiljne poene. Imamo dve devojčice od 17 godina - Zarić i Popović i jednu koja je malo starija, Jovanu Nogić, zajedno sa Turudić i Bogićević koje nisu danas igrale, ali će dobiti šansu u nekoj narednoj prilici. Sve su pokazale da pre svega imaju silnu želju da igraju za seniorsku reprezentaciju, da razumeju sistem seniorske reprezentacije i da mogu biti deo nje u skorijoj budućnosti", zaključila je Maljković.
  • Rajko

    17.11.2019 23:43
    @w/e
    Hahaha
    Mozda neka “protestna nota”?
  • w/e

    17.11.2019 20:00
    Otkaz
    Da li ce i nas trener dobiti otkaz zbog nepostovanja protivnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.