Kokoškov zvanično novi selektor Srbije

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije zvanično je Igor Kokoškov, a predsednik Saveza Predrag Danilović je rekao danas da je izuzetno zadovoljan zbog toga.
"Izuzetno smo zadovoljni što će tako kvalitetan stručnjak i jedan od najboljih srpskih trenera ubuduće sedeti na klupi reprezentacije Srbije. Igor je najbolje rešenje za predstojeće izazove, jer nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a jasno je da je naš primarni cilj da izborimo plasman na oba takmičenja", rekao je Danilović.
 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije je zahvalio Sakramentu i posebno generalnom menadžeru tog kluba Vladu Divcu "na pomoći i razumevanju" u realizaciji angažovanja Kokoškova, koji je član stručnog štaba te ekipe iz NBA lige.
 
Danilović i Kokoškov će se uskoro sastati u Americi gde će razgovarati o detaljima saradnje i planovima za naredni period.
 
Кokoškov je jedini neamerički trener koji je bio prvi trener jedne NBA ekipe u istoriji. Bio je pomoćnik selektora Željka Obradovića 2004. i 2005. godine, a između ostalog je vodio reprezentacije Gruzije i Slovenije, sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.