Fudbaler izbačen iz igrice zbog nacističkog pozdrava

Legendarni holandski fudbaler Marko van Basten izbačen je iz igrice Fifa 20 zbog nacističkog pozdrava koji je izgovorio uživo na holandskog televiziji Foks Sports.
Van Basten, koji radi kao komentator na TV, mislio je da je njegov mikrofon isključen i na kraju razgovora između novinara Foks Sportsa i trenera Heraklesa Nemca Franka Vormuta dobacio je "Zig hajl". Mikrofon je bio uključen i njegovu izjavu čula je holandska jaavnost, a ubrzo je cela priča postala viralna.
 
Legendarni napadač se odmah izvinio, njegova TV kuća suspendovala ga je na nedelju dana, a njegov honorar je doniran Institutu za istraživanje rata, Holokausta i genocida.
 
Nakon što je cela priča završila u javnosti, rukovodstvo proizvođača, izdavača i distributer video-igara "Elektronik Arts" (EA) izbacilo je lik Marka van Bastena iz igrice Fifa 20.
 
"Svesni smo onog što je Marko van Basten nedavno učinio. Kroz našu igricu promovišemo ravnopravnost i različitost. Kao rezultat toga, suspendovaćemo lik Marka van Bastena", rekao je proizvođač igrica.
  • Mondo Freudo

    04.12.2019 09:13
    FIFA sucks
    Veći fašisti od fašista, pravda za Marka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.