Đoković najbolji teniser decenije

Specijalizovani teniski portal "tennis.com" izabrao je Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u protekloj deceniji.
Kako je navedeno, srpski teniser je 2011. prvi put je postao prvi teniser sveta, a te godine je osvojio tri Gren slem trofeja, a od ukupno 16 čak 15 ih je osvojio baš u ovoj deceniji, daleko više od svojih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
 
Đoković je svoju dominaciju pokazao tokom 2015. i polovinom 2016. godine, kada je vezao titule na sva četiri grend slema i postao prvi teniser od Roda Lejvera kojem je to pošlo za rukom.
 
Kao još jedan upečatljiv trenutak iz Đokovićeve karijere, navode i ovogodišnje finale Vimbldona, kada je u pet setova uspeo da pobedi Rodžera Federera.
 
Ove decenije Đoković na Gren slemovima ima učinak od 216 pobeda i 24 poraza, a ukupno na svim turnirima 627 pobeda i 100 poraza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.