Rukometašice Srbije nakon poraza od Crne Gore šeste na svetu

Rukometašice Srbije izgubile su od Crne Gore 28:26 u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu.
Naše rukometašice su dobro ušle u meč, povele 6:2, ali Crna Gora preokreće serijom 10:2 na 12:8. Srpkinje uspevaju da preokrenu početkom drugog poluvremena (14:13), da bi nakon nekoliko minuta velike borbe Crnogorke stekle tri gola prednost (22:19) koju više nisu ispuštale.
 
Previše su grešile naše igračice na ovom meču, umor je stigao Srpkinje što se posebno osetilo u igri ključnih igračica poput Kristine Liščević koja je "prodala" previše lopti.
 
Najefikasnija u našoj ekipi bila je Stoiljkovićeva sa šest golova, četiri je postigla Trifunovićeva, a po tri su dale Nikolićeva i Janjuševićeva.
 
Crna Gora je imala nekoliko raspoloženih igračica, po četiri gola su dale Raičevićeva i Ramusovićeva, a po tri su postigle Brnovićeva, Despotovićeva, Mehmedovićeva i Radičevićeva. Sjajna je bila i golman Marta Batinović koja je posebno dominirala u drugom poluvremenu i bila možda i ključ pobede našeg protivnika.
 
Ovaj meč nije imao veći rezultatski značaj osim međusobnog prestiža, jer su obe selekcije već obezbedile mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.
 
Srbija će igrati na Turniru 2 gde će joj rivalke biti Kina, Mađarska ili Švedska, te trećeplasirani tim sa ovog Svetskog prvenstva. Crnogorke će na Turniru 3 igrati sa Rumunijom, Severnom Korejom i četvrtom ekipom sveta.
  • Kokakole

    13.12.2019 09:34
    Trudile su se, svaka im čast. Oni fićfirići od fudbalera bi mnogo mogli da nauče od rukometašica što se tiče zalaganja. Borba do kraja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.