Kokoškov: Majk Meloun biće u stručnom štabu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov potvrdio je da će trener Denvera Majk Meloun biti u stručnom štabu na kvalifikacijama za Olimpijske igre.
Košarkaški savez Srbije je tu informaciju objavio u noći između utorka i srede, ali je konfuzija nastala nakon izjave Melouna američkim medijima da to nije tačno. Očigledno, on je tako odgovorio jer je pitanje koje je dobio glasilo: Da li je tačno da će biti savetnik u selekciji Srbije?
 
"Sa Melounom se poznajem dugi niz godina. Nikada nismo bili saradnici, nego uvek na suprotnim stranama i zdravi rivali. Baš zbog ove činjenice mi je bilo lakše da vidim o kakvom se stručnjaku radi", poručio je iz Sakramenta za "Novosti" Kokoškov.
 
Na konstataciju da je vest prilično iznenadila sve ljubitelje košarke, Kokoškov je odgovorio: "Meni je malo čudno to što je prvi trener Denvera i čovek sa takvim iskustvom "prekršten" u mog pomoćnika. Pričali smo i našalili se da on može da bude samo prvi trener, nikako pomoćnik. Međutim, odmah u sledećoj rečenici je Meloun bio izričit u stavu da jedva čeka leto i turnir u Beogradu. Vrlo dobro zna u kakvu košarkašku zemlju dolazi i sa kakvim igračima će da radi".
 
Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu na programu je od 23. do 28. juna, a Srbija igra u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. U drugoj grupi su Portoriko, Italija i Senegal.
 
Samo pobednik turnira obezbediće učešće na Olimpijskim igrama.
  • pekar

    17.01.2020 09:27
    pekara Trbija
    Hleba, sporta i igara.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.