Vaterpolisti Srbije izborili peto mesto na Evropskom prvenstvu

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti pošto je u meču za plasman savladala selekciju Italije sa 8:7 (3:2, 1:4, 2:0, 2:1).
U utakmici za peto mesto u timu Srbije najefikasniji sa po dva gola bili su Milan Aleksić i Filip Filipović. Po jedan gol postigli su Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk i Nikola Jakšić.
 
U ekipi Italije najefikasniji sa tri gola bio je Frančesko Di Fulvio, dok je dva pogotka postigao Petro Filjioli.
 
Ekipe su na početku igrale gol za gol sve dok Italija nije vezala dva gola i povela sa 5:3, a zatim i sa 6:4. Vaterpolisti Srbije su posle toga pojačali, postigli tri uzastopna gola, (Ćuk, Jakšić, Aleksić) i preokrenuli na 7:6. Ekipa Dejana Savića je do kraja sačuvala gol prednosti i takmičenje na Evropskom prvenstvu završila na petom mestu.
 
Ranije danas u utakmici za sedmo mesto Grčka je pobedila Rusiju sa 11:9.
 
U finalu igraju Mađarska i Španija, dok će za bronzu igrati Crna Gora i Hrvatska.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.