Đoković po osmi put šampion Australijan opena

Novak Đoković je savladao danas Dominika Tima sa 3:2 (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4) u finalu Gren slema u Melburnu i tako odbranio titulu na Australijan openu.
Đoković po osmi put šampion Australijan opena
Foto: Fonet/AP
Njemu je ovo osma titula u Melburnu iz isto toliko odigranih finala, čime je apsolutni rekorder ovog turnira.
 
Zahvaljujući trijumfu, Novak će od ponedeljka ponovo preuzeti prvo mesto na ATP listi. Ujedno, ovo mu je 17. po redu Gren slem trofej, pa sada zaostaje svega dva za Nadalom, a tri za Federerom.
 
Novak je odlično počeo duel, brzo napravio brejk, Tim je uzvratio, ali sa još jednim brejkom srpski as lako dolazi do vođstva u setovima. Drugi set je bio replika prvog, samo u Dominikovu korist i izjednačenje u meču. Jedna odluka sudije s kraja seta, kada je Novaku oduzeo prvi servis zbog prekoračenja vremena prilično je dekoncentrisala šampiona, pa je nervozno ušao u naredni set.
 
Izgubio ga je glatko, Tim je dominirao, ali će se ispostaviti da su nakon 4:0 za protivnika ključni momenti meča bili zapravo Novakovi servisi koje je uspeo da ustali. U četvrtom setu je ponovo počeo da sigurno dobija poene na svoj servis, a strpljiva igra donela mu je i brejk i definitivan povratak u meč.
 
U odlučujućem setu dovoljan mu je bio brejk pri rezultatu 1:1 i potom sigurnost na svojim servisima da postane apsolutni rekorder po broju osvojenih pehara u muškom singlu na Australijan openu.
 
Duel u "Rod Lejver" areni trajao je tačno četiri sata. Ovo je inače bio jedanaesti međusobni duel Srbina i Austrijanca, a Novak vodi sa 7:4 u pobedama.
 
"Bio je to težak meč, Dominik je bio blizu pobede i uveren sam da će neki Gren slem trofej uskoro biti u njegovim rukama. Ovo je moj najdraži stadion na svetu i drago mi je da je pehar ponovo u mojim rukama", rekao je Novak posle meča, uz zahvalnost svima koji ga okružuju i svima koji su učestvovali u organizaciji turnira.
 
Naredni turnir na kojem će nastupiti Đoković je iz serije 500 u Dubaiju i igra se od 24. februara. Novak je četiri puta osvajao ovaj turnir na kojem nije učestvovao od 2016. godine.
  • Bojan

    02.02.2020 21:07
    @Dr Milanče Mitovski

    Dete ti je još malo trapavo sa sklapanjem rima, ali kapiram da će se to popraviti najkasnije do 2. ili 3. ili razreda.
  • maladonna

    02.02.2020 18:13
    Nole kralj!
    Ponos nas! Neka ti je sa srecom i uvek tako!
    Bravo Nole! Bravo!
  • Bacvanin

    02.02.2020 15:01
    Nole ponos nas
    Ne treba nam onaj natpis u publici "Srbija protiv sveta"a Noletu sve cestitke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.