Partizanu Kup Radivoja Koraća

Košarkaši Partizana treći put uzastopno osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su sinoć u finalu u Nišu, posle produžetka, pobedili Crvenu zvezdu sa 85:84 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 7:6).
Crveno-beli su 17,5 sekundi pre kraja regularnog dela meča imali pet poena prednosti, ali su dozvolili da ekipa Andree Trinkijerija izbori produžetak i potom slavi u dramatičnoj završnici.
 
Poenima Pejdža Partizan je prišao na minus tri 17,5 sekundi pre kraja meča, Davidovac je dva puta bio precizan sa penala, a Pejdž još jednom vraća Partizan u život trojkom za 78:76, osam sekundi pre kraja.
 
Zbog faula Pantera, crno-beli su imali poslednji napad, u kom je Gist faulirao Pejdža koji je sa linje za slobodna bacanja pogađa oba puta za dodatnih pet minuta igre.
 
Posle minut i po igre u produžetku prva do koša je došla Zvezda, kada je precizan bio Gist, a na 80:80 izjednačio je Jaramaz, koji postiže još pet poena za novo vođstvo crno-belih.
 
Zvezda se sa četiri penala vratila na minus jedan, a Beron je promašio trojku 14,5 sekundi pre kraja produžetka.
 
Faul Štimca nad Mozlijem doneo je dva bacanja, koja nije ubacio. Trifunović je potom iznudio faul Brauna u napadu, promašio je oba bacanja, ali Zvezda nije imala vremena za napad, pa je Partizan dodao do novog trofeja.
 
"Moja ekipa nije želela da izgubi, nije bilo puno velike i lepe košarke, već želje da ne izgubimo. Borili smo se, grebali noktima i zubima, čestitke igračima i navijačima", izjavio je trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri.
  • Bulevar

    17.02.2020 10:25
    Novi Sad
    U Novom Sadu Partizan je porodicna tradicija. Crno-beli bravo bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.