Srbija izgubila od Gruzije u kvalifikacijama za EP

Košarkaši Srbije izgubili su večeras u Beogradu od Gruzije sa 90:94 (28:18, 20:23, 19:24, 23:29), u utakmici drugog kola Grupe E u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Srbija izgubila od Gruzije u kvalifikacijama za EP
Foto: FoNet
Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Aleksa Avramović sa 27 poena i Ognjen Jaramaz sa 22 poena i šest asistencija. Marko Simonović dodao je devet poena, a Miroslav Raduljica, Nikola Rebić i Dejan Todorović po sedam.
 
Gruziju je predvodio Tad Mekfaden sa 33 poena i sedam asistencija. Dobru partiju prikazao je i Giorgi Šermadini sa 23 poena i 11 skokova.
 
Srbija je sjajno počela meč i predvođena Jaramazom, koji je upisao dve ukradene lopte, asistenciju i trojku, stigla do 7:0. Već polovinom prve deonice domaći tim je imao dvocifrenu prednost (15:4), a sa plus 10 je otišao na prvi odmor.
 
Izabranici Igora Kokoškova do kraja prvog poluvremena nisu ispuštali prednost, iako se jedan od domaćina narednog Evropskog prvenstva nije predavao. Gruzija je u finišu druge četvrtine stigla na minus četiri (45:41) nakon poena Šermadinija, ali se Srbija trojkom Rebića vratila na plus sedam i tom prednošću otišla na veliki odmor (48:41).
 
Prednost Srbije se u trećoj četvrtini polako "topila", pa je Gruzija dvasesetak sekundi pre kraja tog dela igre stigla do izjednačenja (65:65), a da Srbija s prednošću ode na poslednju pauzu pobrinuo se Jaramaz sa linije za slobodna bacanja.
 
Šermadini i Mekfaden su mučili Srbiju i na početku poslednje deonice, nosili su svoj tim koji je nakon tri minuta stigao i do prvog vodjstva na meču - 71:72. Tada se "probudila" i publika u nekadašnjem Pioniru, a Srbija je zaigrala malo agresivnije. Nekoliko dobrih odbrana, blokada, bacanje za "ničiju loptu" i na kraju trojka Avramovića (78:74) zagrejali su atmosferu u hali.
 
Međutim, u neizvesnoj završnici bolje su se snašli košarkaši Gruzije, a odlučujuću trojku postigao je Mekfaden tridesetak sekundi pre kraja (90:92). Srbija je nakon toga krenula u napad, nije ga iskoristila, a tačku na meč stavio je Mekfaden sa linije za slobodna bacanja.
 
Posle dva kola Srbija ima pobedu i poraz u Grupi E, a Gruzija obe pobede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).