Trostruki olimpijski šampion Sun Jang suspendovan zbog dopinga

Kineski plivač Sun Jang suspendovan je na osam godina zbog dopinga, odlučio je Sud za sportsku arbitražu u Lozani.
Trostruki olimpijski šampion, ukupno osvajač šest medalja na OI, kažnjen je nakon žalbe Svetske antidoping agencije (WADA), pošto je prilikom jednog testiranja uništio svoj uzorak krvi.
 
Prethodno ga je Svetska plivačka federacija (FINA) oslobodila optužbi, uprkos tome što je došao u sukob sa drugim plivačima, koji su tvrdili da se dopinguje.
 
Sun ima 28 godina i odmah je najavio žalbu na odluku, koja bi, ukoliko ostane na snazi, značila i kraj njegove karijere.
  • Milos

    29.02.2020 11:02
    Vidis li ti ovo Majkle Felpse ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).