Bez publike na utakmicama Superlige Srbije, zabranjeno rukovanje

Zajednica fudbalskih klubova Srbije odlučila je da se utakmice 26. kola domaćeg šampionata odigraju bez prisustva publike na stadionima.
Bez publike na utakmicama Superlige Srbije, zabranjeno rukovanje
Foto: 021.rs
Ova mera se odnosi na utakmice Superlige i Prve lige Srbije, a na snazi je do daljnjeg.
 
Zajednica fudbalskih klubova prethodno je preporučila klubovima da pojačaju kontrolu ulaza i pristupa restriktivnom prostoru, da pojačaju higijenske mere i mere nadzora na stadionu, svlačionicama i ostalim prostorima, uz češće pranje ruku i dezinfikovanje opreme, nameštaja, pribora za rad. 
 
Zabranjeno je rukovanje između igrača i sudija pre početka utakmice, a na teren će se izlaziti bez prisustva dece u pratnji.
 
Potrebno je da se na svim stadionima istaknu preporuke o higijensko-zdravstvenim merama, dok je klub domaćin obavezan da obezbedi dodatan nadzor lica kod kojih mogu da primete bilo kakav simptom koji bi mogao da ukaže na neku respiratornu infekciju i da ih zamole da napuste stadion i obrate se medicinskoj ustanovi.
 
Zajednica je odredila i mere koje se tiču igrača, novinara, članova stručnih štabova, načina na koji se organizuje konferencija za medije po završetku meča.
  • Lala

    13.03.2020 16:27
    Ne znam zasto bez publike ako se zna da na nasim utakmicama skoro nigde nema vise od sto gledalacva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda osvojila ABA ligu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu, pošto su kao gosti u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Partizan sa 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24) i finalnu seriju dobili sa 3:0.

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.