FSS prikuplja novac za zdravstvo, državu i građane zbog virusa korona

Fudbalski savez Srbije odlučio je da pokrene veliku akciju prikupljanja novčanih sredstava za zdravsteni sistem, državu i građane povodom epidemije virusa korona.

"Suočeni sa pandemijom virusa COVID – 19, pošasti koja je Srbiju i gotovo celokupnu svetsku populaciju dovela u stanje opšte mobilizacije i brige za svaki ljudski život, Fudbalski savez Srbije na jučerašnjoj elektronskoj sednici Odbora za hitna pitanja doneo je odluku da u humanitarne svrhe donira značajna novčana sredstva. Tim povodom i zaposleni u sistemu Fudbalskog saveza Srbije izdojili su deo svojih mesečnih primanja, a akciju koja je potekla od najužeg rukovodstva saveza, značajnim sredstvima će pomoći i fudbalski reprezentativci Srbije", poručuju iz FSS.

Oni apelluju i na sve aktere koji "žive za fudbal i od fudbala" a u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u borbi za Srbiju protiv korona virusa.

“Klubovi, igrači, treneri, sudije, sponzori, privrednici, fudbalski radnici…i svi oni koji žele i mogu da pomognu, neka pokažu jedinstvo i solidarnost u trenucima kada je Srbiji ono najpotrebnije. Sredstva mogu da uplate na namenski dinarski humanitarni račun Fudbalskog saveza Srbije 160 – 406494-78 odnosno namenski devizni humanitarni račun, prema instrukcijama sa fotografije”, navodi se u saopštenju.

Ističu da će kampanja trajati dok god bude trajalo vanredno stanje , a savez će kontinuirano obaveštavati javnost o visini prikupljenih sredstava.

Prvi prikupljen iznos od 250.000 evra biće doniran Infektivnoj klinici u Beogradu za nabavku respiratora i medicinske opreme. Nastavljamo dalje….do konačne pobede!", zakljlučuje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.