Heroj Irana zaražen virusom korona

Iranski olimpijac Ehsan Hadadi pozitivan je na virus korona, prenela je Svetska atletska federacija.
Šampion Azije u bacanju diska koji je postao heroj Irana kada je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ima svoju atletsku bazu u SAD u kojoj trenira, ali je u momentu kada se zarazio bio u Teheranu. 
 
"Primili smo poruku da je iranski bacač diska Ehsan Hadadi zaražen virusom korona. Želimo mu brz oporavak", navodi na tviteru Svetska atletska federacija.
 
Lekari koji se brinu o njegovom zdravlju kratko su izvestili novinsku agenciju u Iranu da se Hadadi oseća dobro za sada.
 
Šestostruki osvajač šampionata Azije i rekorder Azije u bacanju diska bio je među favoritima za osvajanje zlata na ovogodišnjim Igrama u Tokiju, pre nego što je u utorak saopšteno da se one odlažu. Hadadi je osvajanjem srebra u Londonu ušao u istoriju, pošto je to bio prvi sportista iz Irana koji se popeo na postolje na Igrama, u bilo kom sportu osim rvanja, dizanja tegova i tekvondoa.
 
On je 2011. godine svojoj zemlji doneo i svetsko zlato u ovoj disciplini.
 
Iran je među zemljama koje su najteže pogođene širenjem virusa korona. Broj umrlih u toj zemlji porastao je na 2.517, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja Irana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).