Barsa smanjuje plate igračima: "Fudbaleri bi trebalo da pomognu svom klubu"

Napadač Barselone Lionel Mesi u ime igrača objavio je saopštenje u kojem je potvrdio da su igrači pristali na smanjenje plata tokom globalne krize zbog pandemije koronavirusa.
Barsa smanjuje plate igračima: "Fudbaleri bi trebalo da pomognu svom klubu"
Foto: Pixabay
To se odnosi i na ostale sportske sekcije katalonskog velikana.
 
Argentinac je najavio da će plate fudbalera biti smanjene za 70 odsto, a potvrdio je i da će se novac proslediti zaposlenima u klubu sa Kamp Nou stadiona kako bi im se obezbedila primanja tokom pauze.
 
"Želeli bismo da pojasnimo da smo se sve vreme zalagali za snižavanje plata u ovom periodu, jer u potpunosti razumemo da je situacija izvan svakodnevnih okvira. Fudbaleri bi trebalo prvenstveno da pomognu svom klubu kad to zatraži. To smo učinili više puta na ličnu inicijativu. Nismo pokrenuli temu plata jer je za nas najvažnije bilo da se pronađe pravi način da se pomogne Barseloni i onima koji bi mogli da budu ozbiljno pogođeni trenutnom situacijom", objavio je Mesi.
 
Mesi je zatim kritikovao ponašanje kluba u ovim trenucima. Igrači i uprava kluba već mesecima nisu u najboljim odnosima, a jedan od većih sukoba je onaj između Mesija i sportskog direktora Erika Abidala oko otkaza Ernestu Valverdeu.
 
"Ne možemo da prestanemo da se čudimo ljudima iz kluba koji su pokušali da izvrše pritisak da učinimo ono za šta smo od prvog trenutka znali da ćemo uraditi. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji model kako pomoći klubu i radnicima", naveo je jedan od najboljih igrača sveta.
 
U Barseloninom najvećem rivalu Realu odlučili su da neće smanjiti plate.
 
Mediji u Španiji su prethodnih dana pisali da će Katalonci smanjenjem plata fudbalerima uštedeti 100 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.