Mesi kao Če Gevara zbog reakcije na ponašanje uprave Barselone

Reakcija Lionela Mesija na upravu Barselone zbog ponašanja kluba prilikom radikalnog smanjenja plata igračima zbog krize izazvane pandemijom virusa korona tema je i van granica Španije.
Kapiten Barse i jedan od najboljih igrača sveta ogorčen je na upravu katalonskog kluba, jer je javno pritiskala igrače da pristanu na smanjenje plata. Mesi je juče objavio da su se fudbaleri od početka zalagali za snižavanje plata, jer "u potpunosti razumeju da je situacija izvan svakodnevnih okvira".
 
"Fudbaleri bi trebalo prvenstveno da pomognu svom klubu kad to zatraži. To smo učinili više puta na ličnu inicijativu. Nismo pokrenuli temu plata jer je za nas najvažnije bilo da se pronađe pravi način da se pomogne Barseloni i onima koji bi mogli da budu ozbiljno pogođeni trenutnom situacijom", objavio je Mesi.
 
Mesi i njegovi saigrači su pisanje medija o njihovim platama shvatili kao posledicu curenja informacija iz upravo, kako bi se igrači prikazali kao pohlepni tokom krize i nedovoljno solidarni prema ostalim radnicima u klubu. Mesi to nije dopustio, prenosi index.hr.
 
O reakciji igrača koju je predvodio Mesi pišu sportski listovi širom sveta, a najugledniji sportski dnevnik na svetu, francuski L'Equipe, posvetio je današnju naslovnicu Mesiju, prikazavši ga kao Ernesto Če Gevaru, revolucionaran koji je postao i ikona popularne kulture.
 
"Leo Mesi, Barselonin Če", piše ispod montaže na kojoj se vidi lice jednog od najboljih igrača sveta, koje je uokvireno kosom i čuvenom beretkom.
 
 
  • duško

    01.04.2020 19:34
    Mao Ce Tung31.03.2020 • 11:02
    Prilog za Mesija
    Predlažem da se uvedu SMS poruke za Mesija i drugove kako bi im se nadoknadio gubitak... I ne sramoti Če Gevaru, on je bio za socijalnu pravdu...

    malo se raspitaj oko metoda kojima je če uvodio "socijalnu pravdu"...
  • Mao Ce Tung

    31.03.2020 11:02
    Prilog za Mesija
    Predlažem da se uvedu SMS poruke za Mesija i drugove kako bi im se nadoknadio gubitak... I ne sramoti Če Gevaru, on je bio za socijalnu pravdu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.