UEFA: Liga šampiona i Liga Evropa suspendovani na neodređeno, odložen baraž za EP

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da su takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evropa suspendovani na neodređeno vreme zbog pandemije korona virusa.
UEFA: Liga šampiona i Liga Evropa suspendovani na neodređeno, odložen baraž za EP
Foto: Pixabay
Odluka je doneta tokom konferencijskog poziva čelnika Uefe i 55 članica te organizacije. Odloženi su i rokovi vezani za klupska takmičenja u sezoni 2020/2021, a Uefa je navela da će u dogledno vreme dati dodatne savete.
 
Uefa je ponovo odložila i utakmice baraža za Evropsko prvenstvo zbog pandemije korona virusa. Utakmice je trebalo da se odigraju od 26. do 31. marta, a zatim su zbog pandemije pomerene na termine od 4. do 9. juna, ali je ta odluka ponovo promenjena.
 
Odložene su i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za žene 2021. godine. Otkazano je Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina planirano za maj ove godine, kao i Evropsko prvenstvo za fudbalerke do 19 godina, koje je trebalo da se održi u julu.
 
Izvršni odbor Uefa odlučio je da suspenduje određene aspekte odredbi licenciranja klubova "zbog sve veće neizvesnosti zbog pandemije".
 
Prekinuti su šampionati u gotovo svim evropskim ligama, a predsednik Uefa Aleksandar Čeferin rekao je prošle nedelje da će sezona verovatno biti izgubljena ako se takmičenja ne nastave do kraja juna. On je tada rekao i da postoji mogućnost da se prvenstva nastave ali bez prisustva publike, pošto je važno završiti sezonu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).