Nepoznato šta će se dogoditi sa Evrobasketom

Stojko Vranković, predstavnik Hrvatske u FIBA Evropi, govorio je o budućnosti košarke i pomeranju takmičenja.
Nepoznato šta će se dogoditi sa Evrobasketom
Foto: Pixabay
FIBA Evropa je održala sastanak u kojem se bavila održavanjem svojih takmičenja u doba koronavirusa, prenosi B92.
 
Odluka o evropskim takmičenjima je doneta, dok će se ona na višem nivou doneti u četvrtak, kada bude zasedao FIBA Svet.
 
"Posle četiri sata razgovora, doneseni su zaključci da se ove godine otkazuju sva takmičenja mlađih selekcija i svi turniru pod ingerencijom FIBA Evrope", rekao je Vranković za "Index".
 
"Naravno da je bilo govora i o sledećoj godini, koja će biti olimpijska. Igre bi trebalo da počnu 23. jula, a problem je činjenica što bi se mesec dana pre toga morali održati kvalifikacioni turniri, a onda samo mesec dana nakon Igara i Evrobasket. To je praktično nemoguće. Najpre, tako gust raspored nije normalan, mogao bi biti poguban za zdravlje igrača, kvalitet košarke, a nema šanse ni da će NBA liga pustiti svoje igrače na tri turnira u razmaku od tri meseca. NBA liga je nakon EP-a 2017. insistirala da se kontinentalni turniri ubuduće odigravaju na svake četiri godine, a ne svake dve kao što je bilo do tada", kaže Vranković i ističe:
 
"Na sutrašnjoj sednici saznaćemo kakva će biti budućnost Evrobasketa. Ovo još nije zvanično, ali najverovatnije će biti prebačen u 2022. Takva odluka jedino ima smisla".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.