Britanska vlada ubrzava povratak fudbalera na teren kako bi se digao moral naroda

Ponedeljak je Britancima doneo povratak Borisa Džonsona na posao, ali i priču da je Vlada savetovala Premijer ligu da se ubrza proces povratka na teren i nastavak takmičenja.
Ova preporuka važi i za druge sportove poput ragbija i konjičkih trka.
 
Britanski mediji u ponedeljak donose vest da je poruka Vlade Premijer ligi da se ubrza proces povratka na teren i nastavka takmičenja pred praznim tribinama, kako bi se podiglo raspoloženje naroda tokom pandemije koronavirusa. Preporuka se odnosi i na ostale sportove, prvenstveno ragbi i konjičke trke.
 
Premijer liga zaustavljena je 13. marta, a do kraja sezone ostale su 92 utakmice. Plan nazvan "Project Restart" predviđa da svi mečevi budu odigrani od 8. juna do 27. jula, a klubovima već stižu uputstva i obaveštenja o tome šta plan podrazumeva i šta se od klubova i igrača očekuje.
 
Kao što je pre nekoliko dana i najavljeno, Vlada je osnovala i radnu grupu koja se bavi detaljnim planiranjem što bržeg nastavka sezone.
 
Pojedini izveštaji navode da će igrači biti u karantinu u određenim hotelima dok se sezona ne završi. Radi se i na rešavanju pitanja koliko stadiona će se koristiti, koji će to stadioni biti i da li u obzir dolazi igranje na nekim trening terenima poput Sent Džordž parka, trening kampa koji koristi reprezentacija Engleske.
 
Zvanično, prvi datum za formalni povratak treninzima na stadionima je 18. maj, ali već u ponedeljak stigla je vest da se Arsenal vratio na treninge.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.