Nadal: Đoković će morati da se vakciniše, ako bude hteo da igra turnire

Španski teniser Rafael Nadal smatra da će Novak Đoković morati da pristane na vakcinaciju ukoliko to bude uslov za učešće na turnirima.
Teniska sezona trenutno je suspendovana zbog pandemije virusa korona. Đoković je izjavio da nije siguran hoće li se vakcinisati, ako lek uopšte bude pronađen.
 
"Ne znam. Ja sam niko. Ne mogu da zahtevam neke stvari od drugih ljudi. Svako je slobodan. Ali ako učestvuješ u takmičenjima, moraš da poštuješ pravila i preporuke nadležnih. Ako bude želeo da igra turnire, Đoković će morati da se vakciniše. Kao i ja, kao i svako drugi. Ako ATP i ITF budu zahtevali to od nas, moraćemo to da uradimo. Reč je o poštovanju pravila", rekao je drugi teniser sveta.
 
Nedavno je otkriveno da je Bil Gejts dao 'kralju šljake' nekoliko saveta u vezi sa sadašnjom situacijom kada su se pre tri meseca sreli u Kejp Taunu.
 
"To je bio privatni razgovor, koji je moj stric kasnije objavio. Ne želim sada da pričam o tome. Rekao je u jednom momentu da ne zna hoćemo li moći da putujemo za nekoliko meseci. To je sve", dodao je Nadal.
 
Španac je naveo da se nada da će ljudi iz svega ovoga izvući važne pouke.
 
"Voleo bih da me pamte kao dobrog čoveka, kao nekog ko je ostvario nešto posebno. Najvažniji su mi ljudski odnosi. Sportske karijere prolaze. Ako imaš 30 Gren slemova, ali nemaš prijatelje, onda ne možeš da budeš srećan. Bolje je nemati nijedan Slem, ali biti dobar čovek", ukazao je Nadal.
 
Nadal je u karijeri osvojio 19 Slemova. Rekord drži Rodžer Federer sa 20, dok je na trećem mestu večite rang liste Novak Đoković sa 17.
 
"Ne razmišljam previše o tome ko će na kraju imati najviše. Naravno da bih voleo da to budem ja. Ali nisam opsednut time, niti je to moj glavni cilj. To bi bilo isto kao da brinem što komšija ima veću kuću ili bolji automobil. Moramo da budemo zadovoljni onim što imamo. Ja jesam. I ako na kraju Federer ili Đoković budu imali više slemova, mislim da to neće uticati na moju sreću za deset godina", zaključio je Rafa.
  • A

    05.05.2020 20:34
    Cime
    Da se vakcinise budalo?
    To ti je jedini nacin da se resis naseg momka
  • Армаггедон

    05.05.2020 18:53
    Како паметно размишља Надал,колико је добио од Гејтса?
  • Robot

    05.05.2020 14:41
    Ja sam se već čipovao vakcinom u Engleskoj i mogu vam reći da je cool. Pre neki dan sam se toliko napio da nisam znao gde sam ali sam nazvao Gejtsa i on me je odmah pronašao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.