Takmičenja u odbojci mogu od 1. juna

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) odobrila je promenu kalendara za sezonu 2020/21. i odlučeno je da će mečevi moći da se igraju od 1. juna.
Takmičenja u odbojci mogu od 1. juna
Foto: Pixabay
Početak 1. juna podrazumeva kompletiranje tekuće sezone ili početak nove, uz maksimalno poštovanje zdravstvenih, bezbednosnih i zaštitnih mera povodom pandemije korona virusa.
 
FIVB je saopštio da će pažljivo pratiti razvoj situacije i zakazivanje takmičenja od slučaja do slučaja, a organizatori moraju da imaju dozvolu te organizacije pre nego što ono počne.
 
Nacionalna prvenstva će početi pre nego što je uobičajeno, a trebalo bi da se završe najkasnije do 18. aprila naredne godine. Finala kontinentalnih klupskih takmičenja će morati da se igraju najkasnije do 2. maja.
 
Kalendar FIVB je promenjen posle odlaganja Olimpijskih igara za sledeću godinu, ali i otkazivanja Lige nacija.
 
Liga nacija 2021. godine će početi u maju, a završiće se krajem juna, mesec dana pre Olimpijskih igara.
 
Raspored je, navodi se, napravljen tako da omogućava igračima više vremena za pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.
 
Evropsko prvenstvo igraće se u periodu od 19. avgusta do 19. septembra, s tim što će prilagođavanje procesa kvalifikacija odrediti kontinentalne konfederacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.